Sluta uppmuntra till fetma!

Alltså måste bara klaga ut mig lite för blir så less.
Jag förstår inte hur man kan uppmuntra till att vara fet. 
Nu menar jag inte att man väger 10 kg "för mycket" utan typ 20 kg +. 
Det är inte hälsosamt någonstans och när nån skriver om det ämnet och att man ska älska sin kropp och få se ut som man vill och jag då kommenterar i stil med: ja klart man ska få se ut som man vill men det är inte hälsosamt att väga för mycket. 
Då går personen i försvarsställning..
Alltså blir så fruktansvärt irriterad på människor som uppmuntrar fetma, hur kan man göra det? 
Det känns som att det är likadant som att uppmuntra till anorexia.
Problem med maten åt båda hållen.
Sen ja det finns folk som går upp i vikt pga medicin/sjukdom osv men fortfarande så tycker jag att man ska försöka "stoppa" det genom att gå och träna, äta bättre osv. Ofta så går man upp så mycket i vikt för att man äter onyttigt och inte rör på sig oavsett sjukdom eller inte. 
Och jag säger inte att man är en sämre person eller mindre värd för att man är alldeles för överviktig MEN det är inte bra att vara det och det aka därför inte uppmuntras!
Inte uppmuntrar vi folk till att svälta ihjäl sig och träna ihjäl sig? Så varför uppmuntra till att sitta still och äta ihjäl sig? 

Usch skärpning! 

Sluta uppmuntra till fetma!!!

Kommentarer
Postat av: ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

Jag är lite delad i detta ämne för alla vet ju att det bästa är att vara normalviktig, äta rätt och träna, men ibland blir det för mycket hälsohets också vilket kan leda till att folk bara tröttnar på att höra allt tjat om hälsosam kost och vikt. Jag tycker man ska älska sig själv som man är, oavsett om man är tjock, smal, lång, kort osv för man ska göra det man själv känner att man mår bra av.

Sen är det naturligtvis jättebra att träna och äta rätt, men oavsett så ska man älska sig själv och inte känna ett hat mot sig själv för det brukar oftast göra allting så mycket värre.

2015-12-04 @ 23:20:42
URL: http://evahle.se

Skicka ditt meddelande här:

Ditt namn:
Spara uppgifter?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din URL/Bloggadress:

Ditt meddelande:

Trackback
RSS 2.0